Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

ΝΤΕΡΜΠΙ ΓΙΑ ΣΚΕΨΕΙΣ….



Θα τραβήξουν τις κουρτίνες, θα σβήσουν τα φώτα, θα κλείσουν το θερμοσίφωνο, σπίρτα θα φροντίσουν ν’ αγοράσουν, το …ξεχασμένο δεκάευρο από την κωλότσεπη του παντελονιού θα ξετρυπώξουν, ένα πακέτο τσιγάρα θα βάλουν στην εσωτερική τσέπη της ζεστής ζακέτας, «ομπρέλα δε χρειάζεται» θα σκεφτούν, με τα κλειδιά στο χέρι θα κλείσουν την πόρτα, θα διπλοκλειδώσουν, και χωρίς να το πάρουν ...πρέφα θα ‘ χουν πάρει θέση σε κάποιο κάθισμα κάποιας κερκίδας του «Γ.Καραϊσκάσης»…



…ή σε κάποια αναπαυτική καρέκλα ή άβολο σκαμπό κάποιου καφενείου…

…ή ακόμη κι όρθιοι !! 

Τέτοια ματς τα βλέπεις ακόμη και με …κλειστά μάτια! Από πολύ παλιά μέχρι και σήμερα. Κι αν κι έχει φανερά …ξεφτίσει ο ένας απ’ τους δυο αντιπάλους, δεν παύει να παραμένει «αιώνιος».
Με διαφορετικές φιλοδοξίες θα πορευτούν οι δυο ομάδες και σ’ αυτό το ντέρμπι. Ο ένας να πάρει εκδίκηση για την περυσινή βαριά, ανέλπιστη, ντροπιαστική ήττα, κι ο άλλος να …πάει για μαλλί και να βγει με …κοτσίδα.

Η ομάδα του Πειραιά λίγα πράματα μπορεί να κερδίσει από αυτό το ματς πέρα από τους τρεις βαθμούς που θα την κρατήσουν στο κυνήγι του «δικέφαλου του Βορρά». Το ότι είναι καλύτερη ομάδα από τον αντίπαλό της το γνωρίζουν άπαντες. Μια πιθανή νίκη, ακόμη και με μεγάλο σκορ, δεν είμαι βέβαιος αν μπορεί καν να …ενισχύσει περαιτέρω την ψυχολογία από την ήδη υπάρχουσα μετά τη μεγάλη νίκη κόντρα στη «Γιούβε». Ούτε καν να συγκινήσει τους φιλάθλους των ερυθρολεύκων σε συγκρίσιμα μεγέθη με το παρελθόν. Ο κ. Μαρινάκης περιμένει με μεγαλύτερη ανυπομονησία το μεθαυριανό παιχνίδι, παρά ο πιο φανατικός φίλαθλος του ΟΣΦΠ όπως παλιά. 

Από την άλλη, εκείνο που κρέμεται από μια κλωστή είναι η χαμένη περηφάνια του κόσμου του τριφυλλιού. Ναι μεν, ιστορικό 0-3 τη χρονιά που μας πέρασε, μα δεν είναι συνηθισμένος ο κόσμος του ΠΑΟ μονάχα σε ξεσπάσματα. Κύπελλο μετά από 3 χρόνια μεν, μα το ευρωπαϊκό …κύρος του «τριφυλλιού» περνάει δε κρίση.

Για όσους δεν το έχουν καταλάβει πιθανή ισοπαλία στο «Φάληρο» και νίκη του ΠΑΟΚ επί της Βέροιας δίνει 5 βαθμούς προβάδισμα στην ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη, κάτι που όσο παρακολουθώ ελληνικό πρωτάθλημα δε θυμάμαι να συμβαίνει. 

Νίκη του Παναθηναϊκού βάζει …φωτιά(;) για πρώτη φορά μετά από …κι αυτό δεν το θυμάμαι… στις …πρώτες θέσεις της βαθμολογίας μετά από 1/5 πρωταθλήματος.


Υ.Γ.1. Ο Ολυμπιακός έχει να κερδίσει τον Παναθηναϊκό στο «Γ. Καραισκάκης» από το 2-1 του …καλυπτόμενου Κατσουράνη το χειμώνα του 2011. Το γεγονός αυτό μπορεί να ερμηνευθεί με …γοητευτικό τρόπο. Όλοι θυμόμαστε αρκετές νίκες του ΟΣΦΠ εναντίον του ΠΑΟ στο κοντινό παρελθόν. Αυτές έπαψαν από τότε που ο ΠΑΟ έχασε την ποδοσφαιρική του αίγλη. Απ’ όταν δηλαδή το κίνητρο του αντιπάλου δεν ήταν στα …φόρτε του.


Υ.Γ.2. Μια νίκη του ΠΑΟ περιμένουμε όλοι, λοιπόν (!), να ξεφύγουμε από τη μουντή καθημερινότητα. Οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ θα ζήσουν πρωτόγνωρες …βαθμολογικές εμπειρίες, , αυτοί του ΟΣΦΠ θα θυμηθούν πως είναι να ‘χεις αντίπαλο και οι φίλαθλοι του ΠΑΟ θα χαρούν, θα ανατάξουν το ηθικό τους και θα συνεχίσουν τη συγκαταβατικότητά τους στη συρρίκνωση που επιτελείται μέρα με τη μέρα στο μεγαλύτερο σύλλογο των Αθηνών…

Δεν υπάρχουν σχόλια: