Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

ΠΑΟΚ - ΟΣΦΠ 2-1 (vid)

Φαίνεται να ξυπνήσανε κάποιοι στην Τούμπα. Η νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό στάθηκε αφορμή γι' αυτό. Λίγο το πάθος -σε συνδυασμό με το σκληρό παιχνίδι- του "δικέφαλου του Βορρά", λίγο η αδιαφορία των Πειραιωτών, λίγο από 'δω, λίγο απο 'κει, την πήρε την πολυπόθητη νίκη ο Γεωργιάδης και η ομάδα του. 



Φάνηκε, όμως, πως η συγκεκριμένη ομάδα δεν έχει δυνατότητες για παραπάνω. Εάν οι Θεσσαλονικείς ευελπιστούν πως την επόμενη χρονιά θα χτυπήσουν το πρωτάθλημα με το υπάρχον ρόστερ πλανώνται πλάνην οικτράν. Και στην περίπτωση που-μία στο εκατομμύριο-πάρει ο Σαββίδης  τα κόζα από το Μαρινάκη, ακόμη και τότε η δυναμικότητά τους δε θα τους επιτρέψει να κυνηγήσουν τον τίτλο. Κόντρα σε μια ουσιαστικά αδιάφορη ομάδα, χωρίς καθαρούς φορ, που προφυλάσσονταν συνεχώς, λόγω του "αγώνα της χρονιάς" με τη Γιουνάιτεντ σε 10 μέρες περίπου, δεν κατάφεραν να πείσουν με τη συνολική τους απόδοση φτάνοντας στη νίκη με δυσκολία. Ας ξυπνήσουν, λοιπόν, όσοι ονειρεύονται κατακτήσεις τίτλων κι ας απαιτήσουν την καλοκαιρινή προσθήκη τριών τεσσάρων ποιοτικών ποδοσφαιριστών.

Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε νωχελικός στην περισσότερη διάρκεια του αγώνα, χωρίς δημιουργικό παιχνίδι-σε αρκετά διαστήματα παθητικό-και καθόλου απειλητικός προς την εστία του Γλύκου. Σ' αυτό σημαντικό ρόλο έπαιξε η απουσία Τσόρι, Ιμπαγάσα (αλλαγή στα πρώτα λεπτά) και η έλλειψη επιθετικού (ο Βαλντές δεν είναι στα καλά του). Συνολικά χλωμός, αν και δε μπορεί να βγάλει κανείς ασφαλή συμπεράσματα αφού όλοι στο λιμάνι αδυμωνούν για το ματς στο "νησί". Ούτε να σκέφτονται δε θέλουν ενδεχόμενο αποκλεισμού.

Υ.Γ. Ο Κάκος φάνηκε συνολικά κακός στο συγκεκριμένο παιχνίδι κυρίως λόγω της κίτρινης κάρτας που υπέδειξε στον ...μποξέρ Ινσαουράλδε. Από το βλέμα του Αργεντίνου είναι σχεδόν σίγουρο πως δεν είδε τη φάση ο άρχων του αγώνα, αλλά ούτε και ο επόπτης, εξού και η κίτρινη. Αν συνέβη κάτι διαφορετικό πραγματικά πρόκειται για τραγικό κι απαράδεκτο γεγονός. Παρόλαυτα, ο Τάσος Κάκος σφύριξε με τρόπο που δεν συνηθίζεται στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Με τρόπο ...βρετανικό αφήνωντας το σκληρό παιχνίδι τσιγγουνευόμενος τα πολλά σφυρίγματα. Αν ο Ολυμπιακός δεν ήταν πρωταθλητής από το ...καλοκαίρι (λόγω δυναμικότητας εννοώ-μην πάει ο νους σας αλλού) πραγματικά η διαιτησία του προβλεπόταν για ένα άκρος εντυπωσιακό αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: