Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Σίτι - Τσέλσι 0-1

    Man City v Chelsea

Το είχαμε πει δυο post πιο κάτω. Το 'κανε τελικά το 2-0 ο Μουρίνιο σ' ένα κατά γενική ομολογία ματς αντάξιο της ποιότητας και της ...ποσότητας των δύο ομάδων. Ήταν πραγματικά πολύ λεπτές οι ισορροπίες σ' όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Μην σας ξεγελούν τα τρία δοκάρια των "μπλε" (ή μάλλον των "σκούρων μπλε") των Ετό, Μάτιτς και Κέιχιλ. Η Σίτι μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο υποχρεώνοντας την Τσέλσι στα πρώτα λεπτά σε παθητικό ρόλο. Κάτι που φαίνεται πάντως να "επέλεξε" ο Μουρίνιο αφού παρέταξε την ομάδα του με δυο ψηλά κορμιά μπροστά απ' την αμυντική του τετράδα. Λουίζ και Μάτιτς είναι αναπόφεκτο να "βαρύνουν" το χώρο του κέντρου της ομάδας σου. Από την άλλη, όμως, σου ενισχύουν την αμυντική συμπεριφορά (και στο ψηλό παιχνίδι) δεδομένου ότι οι "πολίτες" διαθέτουν παίκτες όπως ο Τουρέ κι ο Τζέκο οι οποίοι είναι άριστοι κεφαλοσφαιριστές. Σοφή, λοιπόν, επιλογή απ' τον Ζοσέ του οποίου δεν του στοίχισε το κλείσιμο στην μεγάλη του περιοχή ανά διαστήματα μες τον αγώνα. 

  • Αργές επιστροφές για την ομάδα του Πελεγκρίνι κάτι το οποίο ήταν αναμενόμενο ξέρωντας ότι στο χώρο του κέντρου αγωνίζεται ο περισσότερο βαρύς  από τους αντιπάλους του Ντεμικέλις. Μαζί με τον Τουρέ συμπλήρωναν ένα δίδυμο βούτυρο στο ψωμί των Ραμίρες, Ουίλιαν οι οποίοι είναι αισθητά πιο ταχείς. Ακόμη, Τζέκο και Νεγκρέδο δεν απείλησαν την εστία του Τσεχ ο οποίος, όμως, αναγκάστηκε σε δύο πολύ μεγάλης δυσκολίας επεμβάσης.
  • Ξέραμε ότι ο Αζάρ είναι χαρισματικός ποδοσφαιριστής. Μας το απέδειξε και σε ένα πολύ δύσκολο ματς κάνοντας άνω-κάτω την ομάδα της Σίτι. Ιδιαίτερα ο Ζαμπαλέτα βρήκε κακό μπελά με δ' αύτον. Οι περισσότερες κλασικές ευκαιρίες των "μπλε" ξεκίνησαν απ' τα πόδια του Βέλγου.
  • Εκπληκτικός σ' όλη τη διάρκει του ματς ο Γκάρι Κέιχιλ, ο οποίος έσωσε πολλές φορές την ομάδα του έχοντας πάντα τη σωστή θέση μες τη μεγάλη περιοχή. 
  • Και τελευταίος ο σκόρερ Ιβάνοβιτς ο οποίος παρουσιάζεται κάθε χρόνο βελτιωμένος, κυρίως αμυντικά. Ήταν άτυχη η ομάδα της Σίτι που τον πέτυχε σε καλή βραδιά. Η αριστερή επιθετική της πλευρά με Κολάροφ και Σίλβα δημιούργησε μεν προϋποθέσεις για γκολ περιορίστηκε δε σημαντικά από το Σέρβο άσο.

14 αγωνιστικές ακόμη. Χαμός στην κορυφή. Ίσως παρακο-λουθούμε το καλύτερο πρωτάθλημα των τελευταίων ετών στο "νησί".

Δεν υπάρχουν σχόλια: